Lopikerkapel

Varen naar De Roode Leeuw in Lopikerkapel

Advies: neem zelf een drankje e.d. mee voor onderweg.

Periode: 1 x per 14 dagen op donderdag (vooraf reserveren)

Data: -
Dagtocht: 10.15 uur - 16.00 uur

Tarief: € 29,50 per persoon (incl. lunch in café de Roode Leeuw)

 

Varen door de Lopikerwaard

Om 10.15 uur wordt er vanaf Museum IJsselstein, naast de historische IJsselpoort, gevaren richting Lopikerkapel. Deze dagtocht gaat via de Hollandse IJssel richting Nieuwegein tot de splitsing. Dan varen we de Kromme IJssel op door een bos dat parallel loopt aan de A2 .
Er liggen op de kant omgevallen bomen waar in de wortelkluit soms ijsvogeltjes nestelen.
Ook  kan men soms allerlei soorten roofvogels ontdekken.

We gaan onder de snelweg A2 door en komen langs een oude boomgaard aan onze rechterhand. Aan de linkerhand loopt een smal fietspad dat uitkomt op de Lekdijk. We varen door en zien dan langs het water, weilanden waar soms koeien lopen. Helaas is de oever op bepaalde plaatsen hersteld waardoor de koeien niet meer in het water kunnen lopen. Het doet denken aan de schilderijen van de 18e eeuwse schilder Willem Maris.

In de volgende bocht is het net of het riviertje zich splitst. Dat is ook zo want in de Middeleeuwen kwam hier het water uit de tegenwoordige Lek vandaan. We varen onder een historische brug door en nu varen we op de Enge IJssel.

Uiteindelijk kunnen we niet verder en leggen aan voor het  biljartcafé  ”De Roode Leeuw’’   Waar wij gaan genieten van een heerlijke lunch die bij dit arrangement hoort. Dezelfde route nemen we terug en we kunnen, onder voorbehoud, nog even een stop maken bij de fruitkweker om wat vers fruit in te kopen.

Rond 16.00 uur leggen we weer in IJsselstein aan.