Door de vestinggracht van IJsselstein

Weekendvaarten

Periode: -


Vertrekpunt van de rondvaartboten: Walkade 2 voor het Museum IJsselstein

Vertrektijden:
Zaterdagen: om 13:30, 14:30 en 15:30 uur
Zondagen: om 13:30 en 14:30 uur

Tarieven: vaarkaart: € 4,- (kinderen jonger dan vier jaar GRATIS)*)

Deze vaartocht kan op afwijkende tijdstippen door groepen ook worden gevaren in de vorm van een besloten vaart. Hiervoor wordt voor het eerste uur € 51,- in rekening gebracht. Bij langere vaartochten wordt een bedrag van € 36,- voor ieder volgend uur berekend.

Passagiers die jonger zijn dan vier jaar mogen tijdens de vaartocht langs het verleden gratis meevaren. Ze moeten echter altijd onder begeleiding van volwassenen staan.

Bij deze vaartocht door de vestinggracht is annuleren tot 24 uur voor het geplande vertrek kosteloos. Daarna is annuleren niet meer mogelijk!
Men mag natuurlijk wel iemand anders mee laten varen.

Korte beschrijving van de vaart door de vestinggracht

IJsselstein is genoemd naar het uit 13e eeuwse kasteel ’’Stein bij de IJssel ’’.
Aanvankelijk van de Heren van Amstel, later via Heren van Egmond naar Oranje Nassau. (Koning Willem-Alexander is Baron van IJsselstein).
Tot 1511 is het kasteel en óók de stad diverse malen belegerd en vernietigd.

IJsselstein was sterk georiënteerd op het platteland. In de 19e eeuw waren er veel hoepelmakers daarna kwamen er meubelfabrieken. Pas na de 2e wereldoorlog is er een sterke uitbreiding buiten de stadsgrachten ontstaan.
Nu telt de stad circa 34.400 inwoners. IJsselsteiners worden Apeluiers genoemd naar aanleiding van de legende dat er werd geluid voor de overleden aap, Kees.

Zoals vroeger stapt u op de Overtoom over naar de andere kant van de gracht, waar een tweede Yselvaert boot u verder brengt.